1. Registrace u INVESTIDO
V prvním kroku stačí pouze zadat Váš e-mail a heslo, následně obdržíte potvrzení o provedené registraci. Po ověření emailové adresy máte přístup do klientské sekce.

2. Identifikace a podpis rámcové smlouvy
Abyste mohli začít investovat, je třeba vyplnit své identifikační údaje. Po jejich zadání budete vyzváni k uzavření Rámcové smlouvy o participaci. Potvrzovací kód opět obdržíte na e-mail. Smlouva bude kdykoliv přístupná ve Vašem profilu.

3. První platba do Peněženky
Po zadání identifikačních údajů Vám bude vygenerován jedinečný variabilní symbol, který naleznete spolu s číslem účtu v sekci Peněženka.

4. Investujte
Jakmile se platba připíše do Vaší Peněženky, můžete začít s výběrem své první nemovitosti k zainvestování.

Po registraci Vám bude vytvořen profil v Portálu INVESTIDO, na který si následně můžete poslat prostředky pod variabilním symbolem uvedeným v Peněžence. Poté si jen stačí vybrat konkrétní participaci, částku, kterou chcete investovat, zvolit investiční strategii a potvrdit investici. Vybraná investice se Vám přidá do sekce "Moje investice" a od následujícího dne začínáte vydělávat.

Vkládat nebo vybírat prostředky můžete dle potřeby v sekci „Peněženka“. Po připsání peněz si zvolíte nemovitost a částku, kterou chcete investovat. Peníze jsou do Peněženky obvykle vloženy okamžitě (po připsání na náš účet). V případě výběru peníze obdržíte do 3 dnů na Váš bankovní účet.
Minimální výše investice je 500 Kč, maximální výše je 1 000 000 Kč.

Vámi investované peníze se u nás zhodnocují dvěma způsoby, a to:
1) Měsíčním vyplácením poměrné části nájemného (podílu na Nájemném)
2) zhodnocením nemovitosti v čase (očekávaném Zhodnocení nemovitosti)

Díky dlouhodobým zkušenostem našich kolegů, jsme schopni pro Vás na realitním trhu vyhledávat takové příležitosti, které jsou podhodnocené cenou, ale současně mají vysoký potenciál růstu na hodnotě a perspektivní výnos.
Byty přidané do aplikace jsou zpravidla po rekonstrukci nebo ve velmi dobrém stavu a s platícím nájemníkem.

Jestliže se rozhodnete Vaši investici prodat, můžete tak učinit v sekci "Moje investice" tlačítkem "Chci prodat". Nemovitost bude následně převedena do sekce "Sekundární trh", kde může Váš podíl odkoupit jiný investor.
Poplatek za prodej podílu je ve výši 1,5 % z investované částky a klient tak ztrácí i nárok na výplatu svého podílu na očekávaném Zhodnocení nemovitosti.

Výnosy z nájemného se standardně pohybují mezi 4,5 – 6 % za rok. Pokud ale připočítáme Zhodnocení nemovitosti na konci investice, pohybují se výnosy v průměru přes 10 % za rok.

Výnosy z podílu na Nájemném jsou každý měsíc (vždy 1. den následujícího měsíce) automaticky připisovány do Vaší Peněženky na Portále, ze které můžete prostředky vybrat nebo je znovu investovat. Na konci investičního kola Vám vypočítáme i podíl na Zhodnocení nemovitosti. Tento zisk Vám bude připsán do Peněženky, a to nejpozději do dvou kalendářních měsíců od ukončení investice.

Po skončení investice obdržíte Vámi investovanou částku spolu s podílem na Zhodnocení nemovitosti zpět do Peněženky. Následně si můžete vybrat novou investiční příležitost.

INVESTIDO je investiční Portál určený pro všechny fyzické osoby starší 18 let.

Tento typ investice s sebou obecně přináší menší riziko, jelikož za každou takovou investicí stojí na svém konci konkrétní nemovitost. Je však nutné se seznámit s možnými riziky investování a rovněž diverzifikovat své portfolio. Více o rizicích se dozvíte ve smluvní dokumentaci společnosti INVESTIDO.

Daňové přiznání je nutné konzultovat s Vaším daňovým poradcem. Každý rok Vám však poskytneme přehled všech Vašich příjmů a výdajů uskutečněných na naší platformě.

INVESTIDO Holding a.s.IČ: 14166348Pražákova 1008/69, 639 00 Brno

Ochrana osobních údajů

© 2023 INVESTIDO