S námi máte možnost investovat on-line již od 500 Kč. Minimální výše investice je nastavena tak nízko i proto, abychom Vám zpřístupnili pravidelné investování a mohli jste si tak doplnit své investiční portfolio o další zajímavý investiční produkt.

Nemovitost, od jejíhož výnosu se odvíjí Vaše investice, si u nás můžete vybrat například dle kraje, délky investice, dispozice bytu, nebo jednoduše proto, že se Vám byt líbí.

Naše nabídka je široká a nemusíte mít tedy obavy, že nebude z čeho vybírat. Zvažte své možnosti a zažijte podobný pocit, který zažívají všichni pronajímatelé nemovitostí, a to bez námahy a zbytečných starostí!

Před začátkem reálného investování s námi v rámci ověření klienta podepíšete online smlouvu o participaci na úvěru, kterým se nemovitost zpětně profinancuje. Vedle Rámcové smlouvy je při každé investici uzavírána i Dílčí smlouva o participaci, která se týká vždy konkrétní nemovitosti. Svých klientů si vážíme a zakládáme si na férovém přístupu. Při investování Vám tak u každé participace zřídíme zástavní právo k dané pohledávce (jak je uvedeno ve smlouvě).

Na základě Dílčí smlouvy o participaci se Vám zřídí zástavní právo k pohledávce. V případě potřeby pak můžete svoji participaci prodat na sekundárním trhu. Všechny nemovitosti jsou pojištěné a pojistné smlouvy každý rok kontrolované.

    Vámi investované peníze se u nás zhodnocují dvěma způsoby, a to:

  • Měsíčním vyplácením podílu z Nájemného,
  • Zhodnocením nemovitosti v čase, o čemž se dozvíte víc dále.

Čím vyšší částku zainvenstujete, tím vyšší podíl získáte.

Druhý způsob zhodnocení, který INVESTIDO, jako jediné na trhu, nabízí svým investorům, je zhodnocení nemovitosti v čase. Jedná se o rozdíl mezi výší poskytovaného úvěru a následnou prodejní cenou po konci doby trvání investice. Náš tým má dlouhodobé zkušenosti s vyhledáváním podhodnocených a cenově zajímavých nemovitostí, což pro Vás může znamenat nižší pořizovací cenu, a tím vyšší zisk na očekávaném Zhodnocení nemovitosti. Jistě Vám nemohlo uniknout, že nemovitosti za poslední dekádu rostou na ceně. V některých případech i o stovky procent.

Pro představu uvádíme průměrné ceny nemovitostí v ČR dle cenových map v časovém rozmezí od 04/2012 do 04/2022.

V dubnu 2012 byla průměrná cena bytu o dispozici 1+1 přibližně 933 000 Kč, v dubnu 2022 pak byla 2 672 000 Kč. Průměrná cena bytu o dispozici 2+1 byla v dubnu 2012 okolo 1 351 000 Kč, v dubnu 2022 již 3 695 000 Kč.

Dle Vámi zvolené investiční strategie si nastavíte procentuální poměr mezi podílem na Nájemném a podílem na očekávaném Zhodnocení nemovitosti. Pokud například chceme vsadit spíše na jistotu, nastavíme naši strategii následovně: 70 % z investované částky bude tvořit podíl na Nájemném a 30 % požadovaného zisku bude tvořit podíl na očekávaném zhodnocení nemovitosti.

Zhodnocení nemovitosti budeme pravidelně oceňovat dle cenových map tak, abyste měli reálnou představu o tom, jak se Vaše investice vyvíjejí. Na konci investice, necháme každou nemovitost odborně přecenit. Následně pak bude nemovitost prodána, případně bude za aktuální tržní cenu znovu nabídnuta k profinancování. V obou případech Vám bude (nejpozději do 2 měsíců od konce investice) vyplacen Váš podíl na Zhodnocení nemovitosti.

Nárok na výplatu ze Zhodnocení nemovitosti budou mít pouze klienti, kteří jsou držiteli podílu na nemovitosti k datu konce investice. Vyplatí se tedy trpělivost nebo koupě zvýhodněného podílu od jiného investora na sekundárním trhu.

Sekundární trh je místo, kde se setkává nabídka s poptávkou našich investorů, kteří mají potřebu svůj podíl buď prodat, nebo jej zakoupit. Klienti, kteří se potřebují předčasně dostat zpět ke svým prostředkům, mohou svůj podíl nabídnout k prodeji na sekundárním trhu. Poplatek za prodej podílu je ve výši 1,5 % z investované částky a klient tak ztrácí i nárok na výplatu svého podílu na Zhodnocení nemovitosti.

Naopak klienti, kteří budou mít zájem odkoupit podíl na sekundárním trhu, získají možnost jej pořídit s kratším investičním horizontem, než který je uveden v naší nabídce nemovitostí k profinancování a mimo jiné získají nárůst na očekávaném Zhodnocení nemovitosti od počátku investice.

Investiční strategii si u nás můžete nastavit dle Vašich potřeb, možností a očekávání. Rozsah investiční strategie bude možné nastavit v rozpětí 20 % - 80 % z výnosu na očekávaném Zhodnocení nemovitosti tak, aby součet vždy tvořil 100 %. Poměr investice může mít různou podobu (například 30/70, 50/50, 75/25 apod.). U každé nové investice bude strategie standardně nastavená v poměru 80/20, čili Vaše výnosy budou tvořit 80 % z podílu na Nájemném a 20 % z podílu na očekávaném Zhodnocení nemovitosti, nicméně vždy máte na počátku možnost tuto strategii změnit.

Dovolte společnosti INVESTIDO zhodnotit Vaše finance

Zaregistrujte se u nás ještě dnes!

INVESTIDO Holding a.s.IČ: 14166348Pražákova 1008/69, 639 00 Brno

Ochrana osobních údajů

© 2023 INVESTIDO